#16


Tips
Gå aldrig på en diet! Jag körde på flyvärdinnedieten för ungefär två somrar sen. Gick ner 7 kg på två veckor. Najs tänkte jag då, men det jag inte tänkte på hur det skulle bli efter! Jag gick ju självklart upp dem där 7 kg efter ca 4 veckor(även fast jag åt hyffsat bra).
Nej om du vill gå ner i vikt halvera dina portioner ett tag och återvänd sakta men säkert till din nyttiga livsstil.

#15


Tips
Kokos har visat sig öka förbränningen rejält, pröva det! Det finns också flera andra nyttiga livsmedel som ökar förbränningen;
Chili
Kanel
Ingefära
Vitlök
Lax
Te (helst grönt)
Kaffe
Senap
Hallon
Rädisor
Vattenmelon

Bara att bunkra upp! Att äta vattenmelon är ju helt utmärkt om man vill gå ner i vikt, ersätt lunchen med ett par skivor till exempel. Knappt några kalorier och bra med vätska.
Glöm heller inte att bär har väldigt lite kalorier i sig så varför inte äta det som mellanmål!

#14


Tips
Ibland kan en jobbig vän/förälder tvinga en att ta en onyttig bakelse när ni fikar(jobbigt som fan). Stå upp för dig själv och förklara att du helt enkelt inte är sugen på socker och välj nån fruktsallad eller liknande istället. Hitta eventuellt på att du åt godis eller nåt tidigare på dagen/igår. Ingen kan tvinga dig att äta sån skit, men självklart är det ju jobbigt när någon försöker tvinga i dig nåt eller klaga på att man knappt äter. Ignorera sånt och var stolt över dig själv!
Sen är ju latte en fälla när man är och fikar! Ta vanligt kaffe/te och på sommaren välj iskaffe, det minskar sötsuget!

foryourinformation


Hittade detta på Aftonbladet:

Ostmacka, 1 st 197 kcal
Digestivekex, 1 st 74 kcal
Chokladpralin, 1 st 44 kcal
Lösgodis, 100 gram (utan choklad) 381 kcal
Chips, 10 st 77 kcal
Ostbågar, 10 st 34 kcal

Helt sjukt.

#13


Tips
Varje dag hör jag vänner eller bekanta som säger "asså jag har käkat så groteskt mycket i helgen. Börjar på diet nu!". Jag önskar dem lycka till blablabla och sen efter en vecka har dem totalt gett upp och sitter och käkar mcdonalds! Tycker det är lite pinsamt, beror oftast på zero självdisciplin. Så om du verkligen är säker på att du ska ner i vikt så säg det till ALLA du känner! Det kommer definitivt peppa dig och du tänker att det blir pinsamt om du inte gå ner i vikt fast du sagt det till alla.

 


#12


Tips
Iband jagar jag upp mig väldigt mycket över min vikt, det kan leda till att jag slutar äta. Då har mitt hår en tendens att se lite trassligt och osunt hår, det förlorar glansen helt enkelt! Så jag gick till en hälsoaffär och köpte B12-tillskott vilket fungerade sjukt bra! Mitt hår blev glansigare och mjukare. Jag ser även till att klippa topparna minsta varannan månad. :)


#11


Tips
Många där ute är suckers för hamburgare så häromdagen lagade jag en riktigt god och framförallt kalorisnål hamburgare till mig och en vän;
jag använde grovt hamburgerbröd, hemmagjord biff(nötfärs, ägg, ströbröd), spenatblad, tomat och tomatpuré istället för ketchup. De flesta ketchups´s inehåller mycket salt och socker vilket är tråkigt, därför fungerar tomatpuré också bra! Självklart ingen hamburgerdressing. Och glöm inte att steka i olja istället för smör(gäller allt du steker kött, fisk, kyckling, ägg osv). Det innehåller inte färre kalorier men inga mättade fetter, vilket är mer hälsosamt. Flytande smör är värst eftersom det finns massa transfetter(konstrgjort fett) i det.


#10


Tips
Ost är bara onödigt. 100 g innehåller runt 300 kalorier, way too much! Om du vill äta mackor så ha skinka eller kalkon på. Leverpastej, mjukost och diverse andra pålägg innehåller alldelles för mycket kalorier. Ta en fullkornsmacka med skinka/kalkon och varför inte lite färsk sallad på. Tomat och gurka gör mackan saftigare utan onödiga kalorier!


#9


Tips
Om du vill gå ned i vikt(istället för att bara behålla den) finns det massa knep för att hålla motivationen igång. Det är lätt att förfalla emellanåt, vilket är helt normalt, och bara sluta bry sig ett par dagar. För att hamna på rätt bana igen ska du tänka din viktprocess som en utmaning. Är du tillräckligt stark och passionerad för att gå ner x antal kilo? Klart du är! Alla kan gå ner i vikt, det gäller bara att tro på sig själv. Skriv ner en lista med fördelar samt en lista med nackdelar på varför du ska gå ner dem där kilona. Ha en klar målbild och försök att belöna dig själv när du uppnåt något med saker du tycker om (inte godis och skräpmat såklart!). Skriv ner små mål i taget så blir det enklare.
Försök även hitta en inspirationskälla t.ex. en skådis, modell eller bara någon du tycker har snygg kropp. Skapa dig själv till något DU trivs med. Det är det viktigaste, sätt dig själv inte i en mall liksom utan skapa din egen.


inspo


 

 

 

 


#8


Tips
Om du lider av sötsug(vilket ofta beror på sockerberoende) finns det flera tips. T.ex. minska på saltet. Salt har dåliga effekter och bör undvikas helt. Om man skippar salt minskar sötsuget och blodtrycket sänks vilket är bra!
Prova istället bär, fil, kaffe(starkt kaffe minskar sötsuget väldigt bra för det mesta), te, hackade grönsaker eller tugga isbitar. Ju mindre godis, bakverk och annan skit du äter desto mindre sugen blir du. Prova även att dela upp målen så du äter oftare. Dela middagen i två: halva salladen kl 3 och andra halva vid 5.

UTESLUT SOCKER!



#7


Tips
Det är lätt att tänka "jag missade ju ändå träningen så det är ingen mening att hålla sig nyttig idag. Kan lika gärna svulla". Försök att få bort det tankesättet, det är aldrig försent! Det är väldigt svårt att sluta tänka på det viset, om du frågar mig, men det är bara att öva. Försök hitta måltider och mattider som passar dig. Fastän du råkade ta en chokladbit efter lunchen betyder inte det att hela dagen är förstörd. Att äta sunt för både sitt yttre och inre är en livsstil. Att vilja hålla sig smal och snygg är något att vara stolt över.

Glöm heller inte att all träning är bra träning! Även fast du legat lite på latsidan under några dagar så är bara 20 situps bra. Det är också en livsstil som kan behöva övas in. 50 rygglyft sitter aldrig fel!

#6


Tips
Var vaksam med drycker. Undvik läsk, saft, vitamindrycker, vissa juicer etc. Det kan stå en låg kalorimängd men drycken kan innehålla onödigt socker och/eller kolhydrater. Håll dig till vatten, te, kaffe och ev light läsk. Kom ihåg att inte ha för mycket mjölk i ditt te eller kaffe, bara en liten skvätt.
När det gäller alkohol är rött vin det bästa, det innehåller minst kolhydrater. Om du hellre föredrar vitt så föreslår jag de torrare sorterna. Akta dig för söta drinkar och alkoholläsker! För mycket kalorier, kolhydrater och socker. Värst av alla alkoholdrycker är öl, det kan beskrivas som flytande vitt bröd. Du kan unna dig nån öl ibland givetvis.
Om du vill ha en spritdrink är det bästa vodka-colalight, enligt mig.

Det går att ha roligt och dricka gott samtidigt som man tänker på vikten!

 


#5


Tips
Ät aldrig efter kl 5. Det kan vara svårt om man äter ute eller hos en vän, men försök. Fram mot kvällen förbränner kroppen mindre så ät dina mål tidigt på dagen. Ät frukost så fort du vaknar så du sätter igång förbränningen.
Om du äter sent en kväll är det inte hela världen, inget händer med din kropp direkt. Försök att se de ljusa delarna i din viktprocess i stället för de dåliga. Och var aldrig för hård mot dig själv, det finns en gräns.

Och kom i håg: Don't eat what you want, eat what you need. Iallafall om du vill vara smal.


#4


Tips
Ta aldrig en andra portion. Alla vet säkert att det tar ett tag innan man känner mättnadskänsla? Ju mindre du äter desto smalare blir du. Ta gärna små tallrikar när du ska käka lunch eller middag. Att man behöver bli mätt är bara en dålig myt skapad av feta västvärlden (haha), så ät lagom! Ät dina mål med måtta, speciellt de senare målen. Börja dagen med en stadig frukost dock! Den hinner du förbränna under dagen + den håller borta sötsuget vid lunchtiden.

Ät frukost som en drottning, lunch som en prins och middag som en fattig. Typ.

 


#3


Tips
Undvik såser/dressingar/dipp. Alldelles för mycket fett och kalorier för någons bästa. I 100 g(1 dl) dressing innehåller det 263 kalorier och 25 g fett. Inte särsklit hälsosamt. Jag säger verkligen inte att man ska sluta äta fett helt, utan att man ska välja rätt fett såsom:

lax
olivolja
solrosolja
linfrön
oliver
makrill
solrosfrön
sojabönor
nötter

Med hjälpa av dessa livsmedel kan du till och med gå ner i vikt+ vackrare hy. Bra va?

#2


Tips

Skippa smöret på mackan. Det vill säga om du äter nåt så onödigt som mackor. Dåliga kolhydrater som sätter sig som sten på höft och rumpa.
Nej, undvik mackor och smör. Och självklart pasta och ris. En bra lunch/middag: kött/fisk/kyckling och sallad! Sallad innehåller väldigt lite kalorier för dess mängd.


#1


Tips

Använd aldrig socker/honung i ditt te/kaffe. 100g(Idl) honung innehåller hela 332 kalorier! Fy fan vad äckligt och onödigt! Det är inte värt sötman i teet.
Om du har svårt för te utan honung börja trappa ner mängden honung och använd tillslut inget alls. Det är gott utan, promise.

Och socker är bara dumt. Man får dålig hy av det, man blir fet + det är beroendeframkallande. Trappa ner!



RSS 2.0